Network Designer

Maarssen | Engineering
HBO | Gepubliceerd op 4 april 2019 | 1330 x bekeken

Solliciteer

Introductie

Is het maken van een netwerk ontwerp datgene wat jij het liefst doet en schrik je niet af van de complexere zaken? Werk je daarbij pragmatisch en wil je continu verbeteren? Dan hebben wij DE baan voor jou!

Organisatie

Eurofiber exploiteert sinds 2000 hoogwaardige digitale infrastructuur. Met ons eigen open glasvezelnetwerk en onze datacenters bieden we ondernemingen, overheden en non-profit organisaties toekomstvaste dataverbindingen. Klanten van Eurofiber hebben de vrijheid om zelf de diensten, toepassingen en aanbieders te kiezen die ze nodig hebben. Zo kunnen ze het innovatiepotentieel in de digitalisering ten volle benutten. Eurofiber beschikt over een glasvezelnetwerk van 31.000 kilometer in Nederland en België en vier datacenters. Daarnaast bieden we oplossingen voor volledig flexibele interconnectiviteit tussen meer dan 50 datacenters. Onze ruim 330 medewerkers zijn allemaal experts en onderdeel van ons slimme netwerk. Werken bij Eurofiber betekent werken bij een organisatie die enorm groeit. . Ondanks ons groeiende marktaandeel zijn wij met een relatief klein team en hebben wij een hoge interne betrokkenheid. Wij bieden onze medewerkers veel ruimte voor ontwikkeling en om vanuit eigen kracht en verantwoordelijkheid te werken.

Het team Design & Architectuur bestaat uit een team specialisten die een cruciale rol spelen in zowel het service delivery proces (netwerk design en provisioning) als service maintenance proces (2e lijns ondersteuning, uitvoeren van mutaties en upgrades). Het team is hiermee verantwoordelijk voor de kwaliteit van designs van nieuwe verbindingen en de uitvoering van mutaties aan het passieve netwerk en levert daarnaast ondersteuning aan andere afdelingen zoals aan de afdeling Network Assurance bij storingen aan het netwerk, aan aannemers tijdens het leverproces maar ook aan Sales bij nieuwe klantprojecten.

Functie

Je ontwerpt uitbreidingen en wijzigingen op het Eurofiber glasvezel netwerk waarbij je binnen budget en de afgesproken planning blijft. Je werkt volgens onze kwaliteits- en informatiebeveiligingsprocessen en bewaakt deze door afwijkingen te melden.

Je bespreekt je design met de aannemers waarbij jij ervoor zorgt dat alle vragen beantwoord worden. Eventuele wijzigingen worden door jou op de juiste wijze doorgevoerd. Is het werk van de aannemers klaar dan zorg jij voor de juiste verwerking van de oplevering.

Collega’s en leveranciers kunnen bij jou terecht voor alle vragen over de technische zaken rondom de designs. Je werkt samen met projectleiders, medewerkers van het NOC, Sales, Sales Support en bij complexe projecten ook met projectmanagers.

In deze functie draai je ook mee in het consignatiedienst rooster waarbij je bij complexe storingen in het passieve netwerk buiten kantoortijd opgeschakeld kan worden.

Functie eisen

Je bent gedreven en enthousiast en werkt zeer nauwkeurig. Je begrijpt hoe processen moeten lopen en kan goed samenwerken met verschillende andere afdelingen en personen. Sterker nog, je zoekt proactief deze samenwerking op en bent gemotiveerd om te begrijpen hoe er gewerkt wordt, waar eventuele knelpunten zich bevinden of ontstaan en hoe we dat kunnen oplossen.

Je bent altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en technologieën en altijd op zoek naar verbeteringen. Je spant je actief in om goede resultaten te behalen. Je hebt kennis van de glasvezel infrastructuur en kennis van muteren in COCON is een pre.

Verder beschik je over

  • MBO+/HBO werk- en denkniveau;
  • Kennis van het interpreteren van OTDR, PMD, CD en andere optische metingen;
  • Goede communicatieve eigenschappen;
  • Positieve instelling.

Deze competenties zijn op jouw van toepassing:

  • Samenwerken: Relaties opbouwen en samenwerken met anderen om gedeelde doelstellingen te behalen.
  • Klantgerichtheid: Sterke klantrelaties opbouwen en klantgerichte oplossingen leveren.
  • Resultaten leveren: Consequent resultaten behalen, zelfs onder zware omstandigheden.
  • Vertrouwen: Het vertrouwen van anderen winnen door eerlijkheid, integriteit en authenticiteit.

Aanbod

We bieden onze medewerkers een omgeving met veel ruimte om vanuit hun eigen kracht te werken. Daarbinnen kun je bij ons jouw zelfsturend vermogen optimaal inzetten. Wij geloven namelijk in de kracht van onze medewerkers.

Uiteraard bieden wij een goed salaris en een zeer aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met onder andere 29 vakantiedagen per jaar, een dertiende maand en een bonusregeling. De werktijden zijn flexibel en, in overleg, kan er ook vanuit huis worden gewerkt.

Social media screening kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Inlichtingen

Heb je vragen over deze vacature dan kun je contact opnemen met Giny Oosthoek via giny.oosthoek@eurofiber.com of via 06-41882311.

Sollicitatie

Ben jij enthousiast? Dan zijn wij dat ook! Solliciteren kan door het invullen van onderstaand formulier. Wij zien jouw CV en motivatie graag tegemoet!

Solliciteer