In vergelijking met andere landen in de wereld is Nederland eigenlijk één grootstedelijk gebied. Dit biedt voordelen, maar zorgt ook voor uitdagingen. Denk aan de impact van het groeiend aantal inwoners op verkeersdoorstroming, de vraag naar woningen, de water- en energievoorziening en de CO2-uitstoot. Een Smart Society helpt de uitdagingen het hoofd te bieden.

Smart Society biedt oplossingen

Eurofiber gelooft in de samenwerking tussen burgers, overheden en bedrijven om maatschappelijke en economische uitdagingen aan te gaan. Technologie maakt het daarbij mogelijk om middelen slimmer en efficiënter in te zetten. Dit leidt tot duurzame economische ontwikkeling, innovatie, meer welzijn en verstandig gebruik en beheer van natuurlijke bronnen. Kortom: een Smart Society.

Open netwerk als basis

In een Smart Society is een permanente uitwisseling en ongelimiteerde beschikbaarheid van data noodzakelijk. Dit vergt een betrouwbare digitale infrastructuur, die altijd en overal toegang tot informatie en applicaties geeft. Met ons open netwerk kunnen organisaties de onbegrensde mogelijkheden van de digitale wereld zelf inrichten en benutten. Zo bieden we de basis om mensen, organisaties en bedrijfsobjecten te verbinden in een Smart Society.

Eurofiber is een snelgroeiende provider van hoogwaardige digitale infrastructuur

Eurofiber Nederland is een snel groeiende leverancier van hoogwaardige digitale infrastructuur. Met ons eigen glasvezelnetwerk bieden we bedrijven, overheden en non-profitorganisaties een toekomstvaste en open infrastructuur. Ze hebben de vrijheid om zelf de diensten, toepassingen en aanbieders te kiezen die ze nodig hebben. Onze infrastructuur legt de basis voor een slimmere en efficiëntere inzet van middelen, door een permanente uitwisseling en ongelimiteerde beschikbaarheid van data. Zo maken we de weg vrij naar een Smart Society.

Eurofiber is onderdeel van de Eurofiber Group en werd opgericht in 2000. Inmiddels zijn we een organisatie met ruim 330 medewerkers en vestigingen in Maarssen en Brussel (België) en een bekende speler in de markt voor glasvezelverbindingen. In juni 2015 heeft onze nieuwe aandeelhouder Antin Infrastructure Fund alle aandelen overgenomen van investeringsmaatschappij Doughty Hanson en investeerder Reggeborgh . Hoewel we allang geen start-up meer zijn, dagen we de gevestigde orde nog altijd graag uit met onze unieke marktbenadering.

Wij maken gebruik van cookies om de website gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en relevante advertenties te tonen. Ga akkoord met het plaatsen van cookies voor het volledige gebruiksgemak van de website. Lees hoe wij omgaan met jouw privacy in ons Privacy Statement.