Procurement Specialist

Maarssen | Inkoop
HBO | Gepubliceerd op 21 mei 2019 | 495 x bekeken

Solliciteer

Introductie

Is inkoop jouw passie en denk je graag mee over verbeteringen binnen het inkoopproces? Krijg je energie van het ondersteunen en adviseren van collega’s op gebied van inkoop gerelateerde onderwerpen en tegelijkertijd het daadwerkelijk uitvoeren van inkooptaken binnen meerdere business units op verschillende locaties? Dan zoeken wij jou!

Organisatie

Eurofiber exploiteert sinds 2000 hoogwaardige digitale infrastructuur. Met ons eigen open glasvezelnetwerk en onze datacenters bieden we ondernemingen, overheden en non-profit organisaties toekomstvaste dataverbindingen. Klanten van Eurofiber hebben de vrijheid om zelf de diensten, toepassingen en aanbieders te kiezen die ze nodig hebben. Zo kunnen ze het innovatiepotentieel in de digitalisering ten volle benutten. Eurofiber beschikt over een glasvezelnetwerk van 31.000 kilometer in Nederland en België en vier datacenters. Daarnaast bieden we oplossingen voor volledig flexibele interconnectiviteit tussen meer dan 50 datacenters. Onze ruim 330 medewerkers zijn allemaal experts en onderdeel van ons slimme netwerk. Werken bij Eurofiber betekent werken bij een organisatie die enorm groeit. Ondanks ons groeiende marktaandeel zijn wij met een relatief klein team en hebben wij een hoge interne betrokkenheid. Wij bieden onze medewerkers veel ruimte voor ontwikkeling en om vanuit eigen kracht en verantwoordelijkheid te werken.

De afdeling Procurement is binnen Eurofiber verantwoordelijk voor het ontwikkelen, realiseren en bewaken van een consistent (strategisch) inkoopbeleid. Daarnaast levert de afdeling een actieve bijdrage bij het optimaliseren van de relaties met leveranciers op het gebied van inkoop, contract- en vendor management. Het doel van de afdeling is om doormiddel van de juiste inzet van inkoopkennis een duurzame en positieve bijdrage te leveren aan de groei en het succes van de organisatie. De afdeling ondersteunt alle business units, ook die van onze vestiging in België. De standplaats kan Brussel of Maarssen zijn, afhankelijk van jouw woonplaats, maar je zult regelmatig ook de andere locatie bezoeken.

Functie

Als Procurement Specialist binnen Eurofiber draag je bij aan het inzichtelijk maken en analyseren van de inkoopbehoefte van Eurofiber welke je weet te vertalen naar de markten waar wij inkopen middels concrete inkoopacties. Je bent verantwoordelijk voor de aansturing, uitvoering en optimalisatie van de inkoopprocessen en vertaalt deze naar een operationeel plan. Je levert een actieve bijdrage aan onze Procurement Roadmap (inkoopjaarplan) en zorgt voor de realisatie van besparingen in lijn met deze Roadmap.

Je begeleidt zelfstandig product gerelateerde inkooptrajecten (met de focus op de inkoop categorieën netwerkapparatuur en support, materialen en aannemerij) en voert de onderhandelingen ten aanzien van tenders, offertes, aanbiedingen en contracten uit binnen dit domein. In de rol van Procurement Specialist werk je voornamelijk op operationeel/tactisch niveau, maar ondersteun je ook op strategisch niveau.

Tenslotte zorg je er voor dat je continu op de hoogte bent van de laatste (markt) ontwikkelingen.

Functie eisen

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een zelfstandige kandidaat met minimaal 3 jaar relevante werkervaring. Iemand die denkt in mogelijkheden en structurele oplossingen. Je hebt ervaring in een dynamische omgeving waarin zaken niet altijd vast staan en verandering een constante is. Je beschikt over aantoonbare track-records voor onderhandelingen en inkooptrajecten en bent minimaal in het bezit van het diploma NEVI1. Je hebt kennis van en affiniteit met Netwerk en IT.

Verder beschik je over:

  • HBO werk- en denkniveau en goed analytisch inzicht.
  • Kennis en ervaring op het gebied van leveranciersmanagement en inkoop.
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal. Frans is een pre.
  • Ervaring met het bijdragen aan verbeteringen van ERP systemen, waarbij ervaring met FinancialForce een pre is.

Deze competenties zijn op jou van toepassing:

  • Samenwerken: relaties opbouwen en samenwerken met anderen om gedeelde doelstellingen te behalen.
  • Klantgerichtheid: sterke klantrelaties opbouwen en klantgerichte oplossingen leveren.
  • Resultaten leveren: consequent resultaten behalen, zelfs onder zware omstandigheden.
  • Vertrouwen: het vertrouwen van anderen winnen door eerlijkheid, integriteit en authenticiteit.

Aanbod

We bieden onze medewerkers een omgeving met veel ruimte om vanuit hun eigen kracht te werken. Daarbinnen kun je bij ons jouw zelfstartend vermogen optimaal inzetten. Wij geloven namelijk in de kracht van onze medewerkers en leggen daardoor veel verantwoordelijkheid bij jou.

Daar doen wij graag wat voor terug. Daarom bieden wij naast het salaris een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met onder andere 29 vakantiedagen per jaar, een dertiende maand en een bonusregeling.

Inlichtingen

Heb je vragen over deze vacature dan kun je contact opnemen met Giny Oosthoek via Giny.oosthoek@eurofiber.com of via 06-4188 2311.

Sollicitatie

Ben jij enthousiast? Dan zijn wij dat ook! Solliciteren kan door het invullen van onderstaand formulier. Social media screening en een assessment kunnen onderdeel uitmaken van de procedure. Wij zien jouw CV en motivatie graag tegemoet!

Solliciteer