Senior Project Manager

Maarssen | Engineering
HBO | Gepubliceerd op 31 juli 2019 | 356 x bekeken

Solliciteer

Introductie

Manage jij graag complexe projecten bij grote klanten? En ben je bij voorkeur van begin tot eind betrokken bij projecten die van belang zijn voor onze klanten? Wil jij een cruciale rol spelen bij projecten die bijdragen aan de digitale transformatie en zorgen dat klanten de ontwikkelingen in de maatschappij kunnen volgen? Dan is de rol van Project Manager bij Eurofiber een passende rol.

Organisatie

Eurofiber exploiteert sinds 2000 hoogwaardige digitale infrastructuur. Met ons eigen open glasvezelnetwerk en onze datacenters bieden we ondernemingen, overheden en non-profit organisaties toekomstvaste dataverbindingen. Klanten hebben bij Eurofiber de vrijheid om zelf de diensten, toepassingen en aanbieders te kiezen die ze nodig hebben. Zo kunnen ze het innovatiepotentieel in de digitalisering ten volle benutten. Eurofiber beschikt over een glasvezelnetwerk van 31.000 kilometer in Nederland en België en vier datacenters. Daarnaast bieden we oplossingen voor flexibele interconnectiviteit tussen meer dan 50 datacenters. Werken bij Eurofiber betekent werken bij een groeiende organisatie. Ondanks ons groeiende marktaandeel zijn wij met een relatief klein team en hebben wij een hoge interne betrokkenheid. Wij bieden onze medewerkers veel ruimte voor ontwikkeling om vanuit eigen kracht en verantwoordelijkheid te werken. Wil je graag meebouwen aan een Smart Society? Ga dan voor meer informatie naar www.eurofiber.com.

Functie

Binnen Eurofiber ben je als Project Manager verantwoordelijk voor de coördinatie van complexe projecten binnen de afdeling Delivery. Dat begint met het proactief meedenken en aanleveren van gegevens voor aanbestedingen en het maken van een projectplan en risicoanalyse. Tijdens deze fase beoordeel jij of het project operationeel haalbaar is en wat de eventuele alternatieven zijn. Je bent zeer goed in staat om op tactisch niveau te acteren. Gedurende het project weet je hoofd- en bijzaken goed te onderscheiden.

Je bent verantwoordelijk voor de oplevering van het project conform de gemaakte afspraken met onze klant. Je organiseert en borgt intern dat het design voldoet aan de specificaties van het project. Je organiseert de kick off met de klant. Tijdens de uitvoering van het project ben jij de gesprekspartner voor de klant en overige interne en externe stakeholders. Je borgt de aansturing van zowel de interne- als externe partijen (bijvoorbeeld de aannemers) en verzorgt de interne rapportages en de klantrapportages. Je bewaakt de voortgang van het project op basis van tijd, kwaliteit en geld en analyseert continu de mogelijke knelpunten en eventuele oplossingen. Gedurende het gehele traject behoudt jij het totaaloverzicht (zowel technisch als commercieel) en communiceer je continu met alle betrokkenen. Je past jouw communicatie stijl aan aan de situatie.

Binnen het team vervul je een coördinerende rol en optimaliseer je de processen. Je adviseert en ondersteunt collega project managers en dient als sparring partner. Daarbij heb je ook overzicht over de status van lopende projecten, de projecten-forecast en de bezetting.

Functie eisen

Gezien ons portfolio en de aard van de projecten, zoeken we een ervaren project manager met een achtergrond in telecom of datacommunicatie en commercieel inzicht zodat je alle belangen goed kunt afwegen en kunt anticiperen gedurende het project.

Je beschikt over :

  • Opleiding op HBO/WO niveau
  • Minimaal 7 jaar ervaring in Project Management en ervaring in het aansturen van project teams, bij voorkeur in FTTX omgevingen.
  • Niveau IPMA-C en/of Prince 2 practitioner
  • Een helikopterview, je kunt uitstekend de grote lijnen zien en deze bewaken
  • Goede commerciële en communicatieve vaardigheden
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Aanbod

Binnen onze groeiende organisatie bieden wij een ervaren Project Manager een diversiteit aan projecten, die bijdragen aan de digitale transformatie. De grootte en klantomgeving varieert.. Je kunt al je kennis en ervaring optimaal benutten en een belangrijke rol spelen in het succes van projecten voor Eurofiber. Je krijgt een grote mate van vrijheid en budget om invulling te geven aan de rol in een team van prettige collega’s.

Wij bieden wij naast het salaris een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met onder andere 29 vakantiedagen per jaar, een dertiende maand en een bonusregeling. Bij deze functie hoort ook een auto.

Inlichtingen

Heb je vragen over deze vacature dan kun je contact opnemen met onze recruiter Giny oosthoek via giny.oosthoek@eurofiber.com via 06-41882311

Sollicitatie

Ben jij enthousiast? Dan zien wij graag jouw sollicitatie tegemoet.Dit kan middels het invullen van onderstaand formulier.

Een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.

Solliciteer