Strategisch accountmanager

Maarssen | sales
HBO | Gepubliceerd op 6 augustus 2019 | 311 x bekeken

Solliciteer

Introductie

Ben jij een accountmanager die in de huid kruipt van het businessmodel van de klant en vragen stelt die de klant uitdaagt om samen na te denken over innovatieve bedrijfsvoering en de digitale transitie? Dan kan een sales rol binnen de groeiende organisatie van Eurofiber passend zijn. Lees dan graag verder.

Organisatie

Eurofiber exploiteert bijna 20 jaar hoogwaardige digitale infrastructuur. Met ons open glasvezelnetwerk en onze datacenters bieden we ondernemingen, overheden en non-profit organisaties toekomstvaste dataverbindingen. Klanten van Eurofiber hebben de vrijheid om zelf de diensten, toepassingen en aanbieders te kiezen die ze nodig hebben. Zo kunnen ze het innovatiepotentieel in de digitalisering ten volle benutten. Eurofiber beschikt over een glasvezelnetwerk van 31.000 kilometer in Nederland en België en vier datacenters. Daarnaast bieden we oplossingen voor volledig flexibele interconnectiviteit tussen meer dan 50 datacenters. Onze ruim 330 medewerkers zijn allemaal experts en onderdeel van ons slimme netwerk. Werken bij Eurofiber betekent werken bij een groeiende organisatie waar ruimte is voor eigen initiatief.

De afdeling Commercial Services bestaat uit de afdelingen Direct Sales, Indirect Sales en Marketing. Deze afdelingen zijn verantwoordelijk voor het ontwikkelen en behouden van klanten en partners en het vergroten van het marktaandeel in de zakelijk markt.Direct Sales acquireert nieuwe klanten zorgt voor het behouden en uitbreiden van de relatie met bestaande klanten. Marketing ontwikkelt een geïntegreerde marketingstrategie en ondersteunt het accountmanagement bij marktonderzoek en zet programma’s op voor het werven en behouden van klanten.

Functie

Als Strategisch Accountmanager lever je een actieve bijdrage aan de strategie ontwikkeling op salesgebied en vertaal je deze naar accountplannen. Je bent verantwoordelijk voor het behalen van je targets en ontwikkelt bestaande klanten en acquireert nieuwe accounts. Je werkt op basis van challenger sales. Je bespreekt actief de klantbehoefte, waardoor de klant het verschil maakt in zijn business.

Je zorgt dat het management goed geïnformeerd is over jouw sales pipeline.Je werkt nauw samen met je collega’s en je stemt tijdig technische wensen van je klanten af, zodat ook de implementatie goed verloopt. Je rapporteert aan de Manager Direct Sales.

Tenslotte zorg je er voor dat je continu op de hoogte bent van de laatste (markt) ontwikkelingen binnen jouw segment of eco systeem waarbinnen je werkt. Hierdoor ziet de markt jouw als een autoriteit op jouw vakgebied.

Functie eisen

Graag zien we dat je beschikt over:

  • HBO werk- en denkniveau
  • Minimaal 3 jaar ervaring als sales in IT of Telecom
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal.


Deze competenties zijn op jou van toepassing:

  • Samenwerken: relaties opbouwen en samenwerken met anderen om gedeelde doelstellingen te behalen.
  • Klantgerichtheid: sterke klantrelaties opbouwen en klantgerichte oplossingen leveren.
  • Resultaten leveren: consequent resultaten behalen, zelfs onder zware omstandigheden.
  • Vertrouwen: het vertrouwen van anderen winnen door eerlijkheid, integriteit en authenticiteit.

Aanbod

Wij bieden een sales rol waar je de mogelijkheid krijgt jouw affiniteit met verandering in te zetten voor klanten die optimaal gebruik willen maken van de kansen die de digitale transitie biedt. Binnen Eurofiber heerst een informele en hulpvaardige sfeer. Wij zijn een groeiende organisatie en hebben een uitstekende positie op de markt, wat het mogelijk maakt de juiste oplossingen aan te bieden. En jouw de kans geeft om je te concentreren op het sales vak en jezelf te ontwikkelen.

Wij bieden naast het salaris een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met onder andere 29 vakantiedagen per jaar, een dertiende maand, een bonusregeling en een lease auto.

Inlichtingen

Heb je vragen over deze vacature dan kun je contact opnemen met onze recruiter Giny Oosthoek via Giny.oosthoek@eurofiber.com of via 06-4188 2311.

Sollicitatie

Ben jij enthousiast? Dan zien wij jouw CV en motivatie graag tegemoet via onderstaande link.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Solliciteer